На Київщині за хабар судитимуть двох поліцейських (ВІДЕО)

Подробиці розповіли у Державному бюро розслідувань

Завершено розслідування стосовно слідчого Бориспільського відділу поліції в Київській області та колишнього поліцейського, які вимагали хабар. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань (ДБР), передають "Коментарі".

Торік працівник Бориспільського відділу поліції розслідував кримінальну справу щодо викрадення майна та автомобіля. Потерпілий власник стверджував, що це зробив його знайомий, проте достовірних доказів цьому слідчий не знайшов. Однак, поліцейський почав вимагати у знайомого потерпілого 13 тисяч доларів. За ці гроші правоохоронець обіцяв не притягувати його до кримінальної відповідальності та закрити кримінальне провадження.

Для додаткового тиску слідчий Бориспільського відділу поліції залучив колишнього поліцейського. Саме його посібник отримав всю суму хабаря, зазначили в ДБР. У відомстві повідомили, що обвинувальні акти стосовно обох підозрюваних направили до суду. Їм загрожує до десяти років тюрми з конфіскацією майна, а слідчому Бориспільського відділу поліції також загрожує позбавлення права обіймати посади в правоохоронних органах на строк до трьох років.


Нагадаємо, у Києві двоє поліцейських імітували затримання чоловіка заради грошей. Схему викрадення та вимагання грошей організував раніше судимий чоловік. Він дізнався, що його знайомий перебуває у розшуку за шахрайство, а потім домовився із двома працівниками поліції. Учасники схеми з вимагання грошей зустрілися з чоловіком, який перебував у розшуку, наприкінці квітня 2021 року. Під час зустрічі чоловіка затримали, змусили сісти до автомобіля одного з поліцейських та вимагали від нього 10 тисяч доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на мільйонному хабарі викрили члена правління ПрАТ "Укрпрофоздоровниця". Заступник голови правління структурного підрозділу профспілок України вимагав гроші за передачу в оренду санаторію, який розташований у Дніпропетровській області на березі водосховища. За свої "послуги" він спочатку отримав 200 тисяч гривень, а під час отримання ще 300 тисяч гривень був затриманий.

Читайте також, як у Києві за присвоєння інвалідності з військових вимагали хабарі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися