Іноземець ховався від Інтерполу, вирощуючи коноплю під Києвом (ВІДЕО)

Учасника злочинного угруповання затримали спецпризначенці

Під Києвом затримали іноземця, якого розшукували у країнах Європейського союзу за участь у кримінальному угрупованні та відмиванні коштів. Про це розповіли у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України, передають "Коментарі".

Іноземний громадянин входив до складу злочинного угруповання та брав участь у відмиванні грошей та розповсюдженні наркотиків на території Євросоюзу. Через це трибунал Румунії засудив його до 10,5 років тюрми. За аналогічні злочини у Болгарії його засудили до шести років ув’язнення. Іноземець втік з території Євросоюзу. Після цього його оголосили у міжнародний розшук. 

Столичні оперативники встановили, де переховується іноземець. З’ясувалося, що 55-річний чоловік використав підроблені документи та оселився в орендованому будинку неподалік Києва. За місцем його проживання спепризначенці провели обшуки. На території будинку виявили посіви конопель та наркотичну лабораторію. Окрім того, київські правоохоронці викрили двох посібників іноземця — громадян Румунії та Молдови.

За фактом виготовлення наркотиків відкрили кримінальне провадження. Правоохоронці встановлюють причетних до створення нарколабораторії. Розшукуваного іноземця затримали. Вирішується питання про його арешт із подальшою екстрадицією. Посібників затриманого також перевіряють на предмет законності перебування в Україні.  


Нагадаємо, у кількох районах Києва поліцейські провели рейд хостелами, у яких шукали нелегальних мігрантів. Правоохоронці спільно з працівниками міграційної служби та міграційної поліції перевірили хостели у Шевченківському, Святошинському, Дніпровському та Солом’янському районах столиці. Під час рейду виявили та доставили до Державної міграційної служби столиці та Київської області понад сотню іноземних громадян, серед них — десять іноземців, які перебували на території України незаконно.

У липні під час відпрацювання Деснянського району Києва столичні правоохоронці виявили нелегальних мігрантів. Під час рейду на ринку "Троєщина" затримали дев’ять іноземців, які перебували в Україні незаконно

Читайте також, як у розважальних закладах Києва під керівництвом росіянина грабували іноземних громадян.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися