Поблизу Києва заблокували нелегальний видобуток піску (ФОТО)

Схема приносила організаторам мільйони гривень

Поблизу Києва викрили нелегальний видобуток надр у промислових масштабах. Про це повідомляє Служба безпеки України (СБУ) у Києві та Київській області, передають "Коментарі".

Ділки організували незаконний видобуток та збут корисних копалин у промислових масштабах. Учасники схеми нелегально продавали оптові партії піску на мільйони гривень. З підпільного кар’єру у Бориспільському районі Київської області приховано вивозили майже 600 вантажівок пісочного ґрунту щомісяця.

Працівники Служба безпеки України встановили, що організували нелегальний бізнес представники одного з місцевих підприємств. Дозвільних документів на видобуток піску у "бізнесменів" не було. Добуті копалини продавали через особисті зв’язки. Пісок замовникам відвантажували за підробленими документами. За даним фактом відкрили кримінальне провадження. В СБУ додали, що досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють обставини правопорушення та коло причетних до цього осіб. Розмір збитків навколишньому середовищу на стадії оцінки.

Нагадаємо, у Києві викрили рекламну агенцію, яка роками проводила пропагандистські кампанії для представників окупаційної влади Донбасу та Криму. Працівники фірми розробляли макети антиукраїнських бігбордів, які розміщували в окремих районах Донецької та Луганської областей, окупаційному Криму та поширювали через місцеві ЗМІ. У розроблених рекламниками матеріалах були явні заклики до розколу та федералізації України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві розслідують масштабну оборудку на закупівлі продуктів для військових підрозділів Державної прикордонної служби. Схему постачання неякісних продуктів організував підприємець із Полтавської області. Експерти встановили, що частина товарів не відповідала санітарним вимогам. Лише на одній із закупівель збитки оцінюють у 800 тисяч гривень.

Читайте також, що у Києві викрили схему махінацій із квартирами іноземних інвесторів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися