За розкрадання грошей на закупівлях судитимуть київських посадовців

Подробиці розповіли у столичній прокуратурі

У Києві за розкрадання мільйонів бюджетних грошей судитимуть чинних та колишніх працівників Департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації (КМДА). Про це заявили у пресслужбі Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

У столичній прокуратурі повідомили, що направили до суду обвинувальний акт відносно трьох чинних та чотирьох колишніх посадовців Департаменту соціальної політики КМДА. Посадовців звинувачують у привласненні 13,6 мільйонів гривень. Ці гроші були виділені з бюджету Києва на закупівлю медичних виробів.

Слідство вважає, що протягом 2017-2019 років посадовці Департаменту соціальної політики КМДА змовились з працівниками приватного підприємства. Була укладена низка договорів на закупівлю засобів особистої гігієни, зокрема — для осіб з обмеженими можливостями. Медичні засоби закупала в межах цільової програми "Турбота. Назустріч киянам", зазначили у прокуратурі. У відомстві з’ясували, що закупівлі товарів зробили за значно завищеними цінами, а деякі медвироби купили за вдвічі вищі ціни.

У травні під час обшуків у службових приміщеннях та за місцем проживання заступника директора, головного спеціаліста відділу, завідувача сектору, а також у колишнього начальника відділу Департаменту соціальної політики КМДА вилучили фінансові документи та інші докази. Після слідчих дій семи особам повідомили про підозру у привласненні коштів. Посадовців департаменту КМДА інкримінують зловживання службовим становищем, вчиненому у складі організованої групи в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, у вересні у десяти районних комунальних підприємствах шляхово-експлуатаційних управлінь Києва, а також у корпорації "Київавтодор" та у КП "Київавтошляхміст" провели обшуки. Правоохоронці розслідують привласнення та розтрати коштів із бюджету Києва. Під час обшуків у комунальних підприємств вилучили документи щодо закупівель за рахунок коштів столичного бюджету.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що обшуки провели у приміщеннях комунального підприємства "Київжитлоспецексплуатація". У прокуратурі Києва розповіли, що в житлових будинках, де проводився капітальний ремонт під’їздів, провели огляди. Експерти встановили, що обсяги та вартість ремонтних робіт були завищені. 

Читайте також: Кличко розповів про обшуки у Києві та відповів, чи піде в президенти



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися