У Київській області гроші друкували просто на принтері (ФОТО)

Підроблювали гривні та долари

У Київській області викрили схему виготовлення фальшивих грошей. Про це розповіли у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, організатором схеми з підробки валюти України та США виявився іноземець. В нього було троє спільників — мешканець Києва та двоє іноземних громадян. "Типографію" організатор оборудки влаштував у своєму будинку в Київській області. Тут шахраї на звичайному принтері друкували купюри номіналом 200 гривень та 100 доларів. На підробки наносили відтиск необхідного портрету та "захисні" елементи. Фальшиві гроші збували за пів їхньої номінальної вартості.

Поліціянти також з’ясували, що шахраї виготовляли та розповсюджували наркотики на території Києва. Покупців знаходили серед знайомих. Окрім того, слідчі виявили в будинку одного з учасників схеми лабораторію по вирощуванню конопель. Вона знаходилася у Черкасах.

Організатора схеми та його спільників затримали. Одного з чоловіків затримали під час збуту 30 тисяч фальшивих гривень. Частину отриманих за них коштів у розмірі 8 тисяч гривень він перерахував організаторові. Правоохоронці провели 15 обшуків за місцями проживання та в автомобілях затриманих. Під час слідчих дій вилучили понад сотню підроблених купюр, обладнання для підробки грошей, сотні банківських карток та інші речові докази. Чоловікам оголосили підозри за кількома статями Кримінального кодексу України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у пасажира, який планував вилетіти до Італії, київські митники вилучили понад сотню предметів, які належать до часів Третього рейху. Чоловік планував потрапити до Риму через міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Нагадаємо, в міжнародному аеропорту "Бориспіль" співробітники митної служби вилучили понад 40 кг срібних прикрас з Індії. 38-річний чоловік привіз рейсом із Делі дві валізи, в яких під час перевірки виявили намиста, кільця, сережки, підвіски, браслети та статуетки. Окрім того, в міжнародному аеропорту "Бориспіль" іноземець намагався вивезти з України старовинний самовар.

Читайте також, як в аеропорту "Бориспіль" вилучили валюту на пів мільйона гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися