Канал фінансування російської агентури ліквідували на Київщині (ФОТО)

Подробиці розповіли в Службі безпеки України

Схему переправлення грошей з Росії в Україну викрили на Київщині під час спецоперації. Про це розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

Правоохоронці нейтралізували організоване злочинне угруповання, яке діяло в інтересах російських спецслужб. Організатори схеми переказували гроші в Україну від російських кураторів ворожій агентурі на проведення підривної діяльності.

До складу організованого злочинного угруповання входило троє мешканців Київщини. Через мережу анонімних інтернет-платформ вони приймали "замовлення" на купівлю, продаж чи обмін електронних грошей з небанківських заборонених російських систем. Незаконні операції проводили у власному пункті обміну валют.

У фігурантів кримінального провадження провели обшуки в офісі та за адресами проживання. Там вилучили документи, комп’ютерну техніку та понад 13 мільйонів у гривневому еквіваленті.

Організатору схеми повідомили про підозру у незаконних діях з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення. Досудове розслідування схеми нелегального фінансового трафіку триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві підприємці змінили вивіски через санкції та продовжували працювати в Україні, а зароблені гроші в мережі ресторанів переказували в Росію. Детальніше про цю схему — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві два білоруські підприємства ДП "АвтоМАЗ Україна" та ТОВ "З іноземними інвестиціями "Торговий Дім "МАЗ-Україна" перейшли в управління національного агентства "АРМА". Подробиці — в нашому матеріалі. 

Читайте також, як у Києві провели масштабну спецоперацію щодо шпигунів та наркодилерів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися