У Києві викрили схеми виїзду військовозобов’язаних за кордон (ФОТО)

Подробиці розповіли в прокуратурі

Кілька схем виїзду осіб призовного віку за кордон викрили у Києві. про це розповіли у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, одну з таких схем організував 41-річний киянин. За незаконний перетин кордону громадян, яким заборонено виїзд за межі держави на період воєнного стану, "бізнесмен" брав від 3000 до 5000 доларів. Зокрема, киянин намагався переправити до Польщі зі Львова чоловіка призовного віку, за що отримав від нього 110 тисяч гривень. Після отримання грошей організатора схеми затримали.

Під час обшуку в автомобілі затриманого вилучили 55 тисяч гривень та 6100 доларів, а також довідки військо-лікарської комісії та телефони. Чоловіку повідомили про підозру у скоєнні злочину та вирішують питання щодо арешту.

picture

Столичні правоохоронці також викрили ще два канали незаконного переправлення осіб призовного віку за кордон. У Києві за цими схемами працювали дві пов’язаних між собою групи осіб. Вони організували виготовлення підроблених документів для безперешкодного перетину українського кордону чоловіків призовного віку, а також безпосереднє переправлення їх через кордон поза пунктами пропуску.

Вартість виготовлення підроблених документів про непридатність до військової служби складала 7000 доларів, а вартість незаконного перетину українського кордону – 7000 євро. Причетних до цього "бізнесу" затримали на "гарячому". Окрім того, правоохоронцям вдалося зупинити незаконний перетин чотирма особами державного кордону України з Угорщиною та затримати перевізника. Організатору злочину та чотирьом його спільникам повідомили про підозру у скоєнні злочинів. Слідство триває.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві підприємці змінили вивіски через санкції та продовжували працювати в Україні, а зароблені гроші в мережі ресторанів переказували в Росію. Детальніше про цю схему — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві два білоруські підприємства ДП "АвтоМАЗ Україна" та ТОВ "З іноземними інвестиціями "Торговий Дім "МАЗ-Україна" перейшли в управління національного агентства "АРМА". Подробиці — в нашому матеріалі. 

Читайте також, як у Києві провели масштабну спецоперацію щодо шпигунів та наркодилерів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися