Активи російського промислового підприємства заарештували у Києві

Що відомо про цю подію

Столична прокуратура заарештувала та передала в АРМА активи російського підприємства на два мільярди гривень. Про це розповіли у відомстві, передають "Коментарі".

"Подільською окружною прокуратурою міста Києва спільно зі слідчими Подільського управління поліції і співробітниками СБУ в м. Києві та Київській області передано в управління АРМА активи підприємства резидента РФ на 2 млрд гривень", — йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури Києва, на території столичного регіону працювало підприємство, яке виготовляє вироби із бетону, газобетону, а також постачало бетоноконструкції для будівництва житлових та промислових об’єктів. Кінцевим власником цього підприємства є громадянин РФ, який входить до найближчого оточення президента Росії Володимира Путіна.

"Компанії цієї особи здійснюють на території РФ будівництво житлових будинків для співробітників ФСБ та збройних сил РФ", — заявили в прокуратурі Києва.

Під час слідства арештовано корпоративні права підприємства у вигляді статутного капіталу в розмірі понад 437 млн грн, нерухоме та рухоме майно орієнтованою вартістю 1,5 млрд грн, гроші на рахунках на загальну суму понад 104 млн грн. Наразі це майно передано в управління АРМА.

"Служба безпеки встановила, що кінцевими бенефіціарами компанії є російські бізнесмени, причетні до фінансування т. зв. "Л/ДНР". А один із них навіть належить до найближчого оточення президента рф та є спонсором передвиборчої кампанії партії "єдина росія". До того ж – будує житло для співробітників фсб і збройних сил рф", — заявили в СБУ.

Окрім того, під час слідства досліджують діяльність групи осіб, які забезпечували роботу підприємств, з метою здійснення протиправних дій, спрямованих, зокрема на привласнення коштів, а також на фінансування дій, вчинених з метою захоплення державної влади. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві підприємці змінили вивіски через санкції та продовжували працювати в Україні, а зароблені гроші в мережі ресторанів переказували в Росію. Детальніше про цю схему — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві два білоруські підприємства ДП "АвтоМАЗ Україна" та ТОВ "З іноземними інвестиціями "Торговий Дім "МАЗ-Україна" перейшли в управління національного агентства "АРМА". Подробиці — в нашому матеріалі. 

Читайте також, як у Києві провели масштабну спецоперацію щодо шпигунів та наркодилерів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися