У Києві затримали валютних шахраїв: "заробили" майже мільйон

Подробиці схеми розповіли в прокуратурі

У столиці викрили та затримали двох валютних шахраїв, які ошукали чоловіка на майже мільйон гривень. Подробиці шахрайської схеми розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

Шахраї ретельно готувалися до вчинення злочину, зазначили в прокуратурі. Один з учасників шахрайської схеми змінював свою зовнішність — одягав перуку, медичну маску та медичний халат, представляючись працівником місцевої аптеки. Чоловіки здійснили декілька реальних обмінів валюти на незначні суми, щоб втертися в довіру до потерпілого.

Про обмін великої суми домовились на зустрічі поруч з офісною будівлею, що має два виходи. Тоді "клієнт" в салоні автомобіля передав одному з учасників схеми 900 тисяч гривень та отримав 25 700 доларів. Справжні долари він поклав між сидіннями, аферист непомітно замінив гроші на фальшиві. Після цього шахраї забрав коштами, увійшов до будівлі та покинув приміщення через запасний вихід.

Шахрая та його подільника затримали правоохоронці, які увесь час контролювали хід афери. За фактом шахрайства обом чоловікам повідомили про підозру та заарештували. Однак вони можуть вийти на свободу під заставу в розмірі понад 740 тисяч гривень кожному. Підозрюваним загрожує до 12 років тюрми. Затриманих також перевіряють на причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишньому міському голові Києва повідомили про підозру у державній зраді. В Офісі генпрокурора України стверджують, що на наступний день після початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну ексмер столиці на власній сторінці у Facebook закликав до визнання кордонів терористичних організацій "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка". 

Нагадаємо, працівники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, що діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. 

Читайте також, як у Києві арештували російських агентів, які працювали в органах української влади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися