Столичний бізнесмен вимагав гроші за дозвіл на забудову під Києвом

Подробиці розповіли в прокуратурі

Керівника столичного консалтингового підприємства затримали за фактом зловживання впливом. Про це розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що керівник підприємства вимагав від представника житлового кооперативу гроші за забезпечення будівництва житлового будинку на території Бучанського району Київської області. Свої дружні стосунки з посадовцем, який мав забезпечити ці дозволи, підприємець оцінив у 40 тисяч доларів. Забезпечити отримання дозволу мав начальник відділу архітектури та містобудування.

Представнику забудовника бізнесмен погрожував, що в разі відмови в сплаті за його "послуги" використає свої зв’язки для створення перешкод у наданні дозвільної документації. Столичного підприємця затримали під отримання чергової частини грошей в розмірі 17 тисяч доларів.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу. Окрім того, правоохоронці перевіряють причетність службових осіб органу місцевого самоврядування до вчинення цього злочину.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині прокуратура вимагає в судовому порядку повернути територіальній громаді 49 гектарів земель лісогосподарського призначення вартістю понад 410 мільйонів гривень. Юридична особа незаконно набула право власності на ці землі на території села Дмитрівка Бучанського району Київської області, вважають в прокуратурі.

Нагадаємо, у Києві викрили шахрая, який за підробленими документами продав чужу квартиру в історичному центрі столиці. Подробиці шахрайської схеми — в нашому матеріалі.

Читайте також, як у Києві арештували російських агентів, які працювали в органах української влади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися