У Києві розікрали гроші під час ремонту крематорію

Що відомо про злочин

Справу щодо розкрадання коштів під час капітального ремонту кремаційного корпусу київського крематорію розглядають в суді. Про це повідомили у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, замовила капітальний ремонт Ритуальна служба СКП "Київський крематорій". Підрядник мав виконати не тільки ремонт кремаційного корпусу, а й облаштувати системи очищення повітря. Роботи не виконали в повному обсязі. Однак підрядник вніс неправдиві відомості до актів виконаних робіт, а інженер комунального підприємства ці акти затвердив. Після цього на рахунки підрядника перерахували понад 4,5 мільйона гривень.

Під час досудового розслідування встановили, що вартість робіт та обсяги їх виконання не відповідають даним, зазначеним в офіційних документах. За висновком судово-економічної експертизи, столичному бюджету завдано збитків на суму понад 705 тисяч гривень. Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розкрадання коштів завершено. Обвинувальний акт відносно інженера вже розглядається в суді, а обвинувальний акт щодо підрядника скеровано до Голосіївського районного суду Києва для розгляду по суті. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині прокуратура вимагає в судовому порядку повернути територіальній громаді 49 гектарів земель лісогосподарського призначення вартістю понад 410 мільйонів гривень. Юридична особа незаконно набула право власності на ці землі на території села Дмитрівка Бучанського району Київської області, вважають в прокуратурі.

Нагадаємо, у Києві викрили шахрая, який за підробленими документами продав чужу квартиру в історичному центрі столиці. Подробиці шахрайської схеми — в нашому матеріалі.

Читайте також, як у Києві арештували російських агентів, які працювали в органах української влади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися