У Києві затримали директора авіакомпанії за використання бойових вертольотів для заробітку (ФОТО)

Чому повітряні судна досі не в Україні

У Києві затримали генерального директора однієї з приватних авіакомпаній, що не повернула у державну власність орендовані бойові вертольоти. Подробиці розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними слідства, приватна компанія взяла в оренду у 2002 році в однієї з військових частин дев’ять багатофункціональних вертольотів Мі-8МТ і один Мі-8МТВ. За умовами договору, в разі введення воєнного стану та орендар зобов’язувався повернути повітряні судна на базовий аеродром. Однак під час введення в Україні воєнного стану керівник авіакомпанії залишив гелікоптери закордоном.

Загальна вартість вертольотів становить майже півмільйона доларів. Ця авіація мала бути задіяна для виконання бойових завдань Національною гвардією України під час повномасштабного військового вторгнення російських військ. Натомість власник авіакомпанії заробляв десятки мільйонів на суборенді гвинтокрилих на території Західної Африки.

Затриманому гендиректору столичної авіакомпанії повідомили про підозру у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період. Зараз вирішують питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу та тривають заходи для повернення вертольотів у власність держави.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві контррозвідники затримали агента російських спецслужб, який коригував ракетні удари по столиці. Серед об’єктів, по якому цілив ворог, був стратегічно важливий оборонний завод. Агентом загарбників виявся працівник одного з машинобудівних підприємств. Окрім того, ще одного поплічника російських окупантів викрили на одному з київських державних підприємств.

Нагадаємо, колишньому міському голові Києва повідомили про підозру у державній зраді. В Офісі генпрокурора України стверджують, що на наступний день після початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну ексмер столиці на власній сторінці у Facebook закликав до визнання кордонів терористичних організацій "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка". 

Окрім цього, працівники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, що діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. 

Читайте також, як народний депутат України Андрій Деркач допомагав російським спецслужбам готувати захоплення Києва. Деталі — в відеосюжеті СБУ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися