В МВС України розповіли про резонансні злочини на Київщині

Правоохоронці підбили підсумки роботи за час воєнного стану

В Україні з початку повномасштабного військового вторгнення російських окупантів поліція розпочала майже 20 тисяч кримінальних проваджень за фактами мародерства, 927 — щодо колаборантів та майже три сотні за фактами розкрадання гуманітарної допомоги. Про це розповіла речниця Міністерства внутрішніх справ України Альона Матвєєва, передають "Коментарі".

За її словами, за фактами мародерства в Україні скеровано до суду 4984 кримінальних проваджень.

"Серед найрезонансніших справ щодо мародерства: повідомлено про підозру особі, яка у період активних бойових дій, це березень 2022 року, село Підгірці Обухівський район Київської області, скоїла крадіжку золотих прикрас на суму 545 тисяч гривень", — сказала Матвєєва.

Окрім того, повідомлено про підозру шести особам, які під час активних бойових дій у Київській області вкрали понад три десятки автомобілів.

"У Бориспільському районі Київської області, використовуючи форму Збройних Сил України, незаконно заволоділи понад 35 автівками", — заявила речниця МВС України.

Завдяки блокпостам за час війни встановлено 909 транспортних засобів, що знаходилися у розшуку, а також встановлено 341 особу, яка перебувала у розшуку, і 41 особу було встановлено з тих, хто перебував у списках, як зниклі безвісти.

"Було встановлено 2713 підозрілих осіб, які ймовірно займалися колабораційною або диверсійною діяльністю, з них 1767 осіб було передано Службі безпеки України. Під час перевірки громадян було виявлено понад 600 одиниць вогнепальної зброї. Також було виявлено понад 20 тисяч набоїв, 296 гранат та вибухових пристроїв, та 157 одиниць холодної зброї. Перераховуючи в цифрах можна зрозуміти, що блокпости справді дієві і корисні", — підсумувала речниця Міністерства внутрішніх справ України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали шахрая, який продавав волонтерам неякісні бронежилети. Куплені бронежилети не витримували постріли з автоматичної зброї та не відповідали вимогам якості захисту. Правоохоронці затримали 29-річного уродженця Донеччини із речовими доказами під час чергового продажу бронежилетів волонтеру. Затриманому загрожує до восьми років тюрми.

Нагадаємо, у Печерському районі столиці викрили підприємця, який налагодив продаж гуманітарної допомоги, отриманої від країн Європейського Союзу та США. Ділок систематично наживався на продажу військової амуніції, продуктах та товарах особистої гігієни. Для зберігання гуманітарної допомоги бізнесмен орендував у Києві склад.

Читайте також, що у Києві під час війни колишні правоохоронці пограбували відділення Держспецзв’язку на 90 мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися