У Києві на хабарі впіймали довірену особу радника керівника держпідприємства

Подробиці розповіли в прокуратурі

У Києві під час одержання хабаря затримали довірену особу радника керівника Державного видавництва "Преса України". Як передають "Коментарі", про це повідомили у столичній прокуратурі.

За даними відомства, затриманий вимагав та одержав гроші за вплив на ухвалення рішення керівництвом державного підприємства. Мешканець Києва обіймав посаду довіреної особи радника керівника Державного видавництва "Преса України" Державного управління справами. Киянин вимагав від підприємця гроші, обіцяючи вплинути на керівництво держпідприємства у питанні ухвалення позитивного рішення щодо оренди приміщень.

Бізнесмену оголосили умови, за яких підприємець мав щомісячно сплачувати за видавничі приміщення 13 тисяч гривень особисто довіреній особі радника керівника ДП. Це майже втричі перевищувало суму, зазначену в офіційному договорі. Під час отримання чергового траншу хабаря киянина затримали. У приміщенні ДП "ДВ "Преса України" та за місцями проживання затриманого провели обшуки. Мешканцю Києва повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Відкрито кримінальне провадження, слідство триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столична прокуратура вимагає скасувати реєстрацію прав на гідроспоруди на Оболонському острові та вздовж берегової лінії Дніпра у Києві. Ці об’єкти розташовані на півострові "Собаче гирло", уздовж парку "Наталка", на острові "Оболонський" та в межах прибережних смуг інших водойм у Києві. Площа однієї з гідроспоруд фактично дорівнює площі самого острова "Оболонський" та становить понад 14 гектарів. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, в межах Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника і території зони відчуження привласнили величезні території. У Чорнобилі незаконно зареєстрували право комунальної власності за Поліською селищною радою Вишгородського району Київської області. Окрім цього, незаконно надано право постійного користування на земельні ділянки загальною площею понад 190 гектарів приватному підприємству. Вартість цих земельних ділянок оцінюють у 400 мільйонів гривень.

Читайте також, що землі заказника "Бориспільські острови" повернули у державну власність.

Читайте также