Російські окупанти знищили на Київщині тисячі дерев (ФОТО)

Лісники показали наслідки екоциду

Державне агентство лісових ресурсів України оприлюднило світлини знищених російськими окупантами дерев в лісових масивах Київської області. Як передають "Коментарі", на кадрах видно, яку непомірну шкоду нанесла природі російська навала.

Під час активного наступу на Київ та з початку повномасштабного вторгнення російських військ на Київщині знищені сотні дерев, а територія лісів засмічена не тільки сміттям, а й снарядами та знищеною бойовою технікою.

"Екоцид. Як виглядає український ліс після приходу російських окупантів. На фото — Київщина", — йдеться у коментарі до оприлюднених фото знищених дерев та природи.

Свідки екологічних злочинів можуть повідомити про екоцид через проєкт "Екозагроза".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в межах Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника і зони відчуження привласнили величезні території. На землі незаконно зареєстрували право комунальної власності за Поліською селищною радою Вишгородського району Київської області. Окрім цього, незаконно надали право постійного користування на земельні ділянки загальною площею понад 190 гектарів приватному підприємству. Вартість цих земель оцінюють у 400 мільйонів гривень.

Нагадаємо, російські окупанти завдали багато непоправної шкоди Чорнобильському заповіднику та зоні відчуження в цілому. Попередні збитки по зоні відчуження становлять понад 2,5 мільярди гривень. Окрім того, під час окупації Чорнобилю російські військові вивели з ладу систему контролю радіаційного стану. Подробиці — в нашому матеріалі.

Українські прикордонники показали, які окопи вирили російські окупанти у радіаційній зоні поблизу Чорнобильської атомної електростанції. Окопи росіян у Чорнобилі можна побачити на відео з висоти.

Читайте також: У Зеленського знали, що росіяни зайшли в Чорнобильську зону ще до штурму.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися