У Києві злочинна група провела фіктивний ремонт у парку "Муромець": розкрадено 9 млн грн

Посадовця та підрядників підозрюють у розкраданні понад 9 млн грн бюджетних коштів

Посадовця та підрядників підозрюють у розкраданні понад 9 млн грн на ремонті спортивних майданчиків у столичному парку "Муромець". Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

За фактом розкрадання понад 9 млн грн бюджетних коштів, виділених на ремонт спортивних майданчиків одного з найбільших парків Києва, повідомлено про підозру керівнику одного з комунальних підприємств столиці, двом керівникам підрядних організацій та підприємцю, який був відповідальним за проведення технагляду.

Досудове розслідування встановило, що керівник комунального підприємства оголосив тендер на суму в 32 млн грн на проведення капітального ремонту спортмайданчиків на території парку "Муромець" у Києві.

Роботи не були виконані в повному обсязі, проте посадовець вступив у злочинну змову із керівниками підрядних організацій та інженерами технагляду. Зловмисник поставив підпис на підготовлені ними підроблені акти виконаних робіт. У результаті цього, столичному бюджету було завдано збитків у розмірі на понад 9 млн гривень.

Також було з’ясовано, що на балансі комунального підприємства не було жодних споруд та об’єктів, що підлягали ремонту.

У ході проведених 14 санкціонованих обшуків у фігурантів правоохоронці виявили та вилучили готівку, печатки підконтрольних підприємств, чорнові записи, паспорти громадян росії, а також боєприпаси та вогнепальну зброю.

Перевіряється причетність до розкрадання коштів працівників державних органів. 

Вирішується питання про обрання фігурантам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. За вчинене зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Махінації із нерухомістю: НАБУ завершило розслідування справи мера Білої Церкви. Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили розслідування кримінального провадження за підозрою мера Білої Церкви Геннадія Дикого у зловживаннях на 8,7 мільйонів гривень.

"НАБУ та САП завершили розслідування за підозрою чинного міського голови одного з населених пунктів Київської області та його спільника, власника нерухомості, у завданні понад 8,7 млн грн збитків територіальній громаді", – йдеться в повідомленні НАБУ.

У Києві посадовці заволоділи майже 8 мільйонами гривень з держбюджету. Посадовець однієї із райдержадміністрацій столиці організував злочинну схему приблизно у 2020 році та залучив до неї ще шістьох осіб.

Метою чиновників було привласнення грошей в рамках виконання договорів, укладених з установами містобудування, архітектури та землекористування щодо відновлення роботи теплових пунктів. Встановлено, що посадовці заволоділи державними коштами у сумі 7,8 мільйонів гривень.

У Кличка витратять десятки мільйонів на покращення парку під час війни. Комунальне підприємство Київради "Київзеленбуд" на суму у 21 млн 456 грн забезпечить капітальний ремонт та благоустрій у парку навколо озер Йорданське і Кирилівське в Оболонському районі столиці до кінця поточного року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися