У Києві викрили держпідприємство на мільйонних махінаціях з урожаєм

Збитки оцінюють у десятки мільйонів гривень

У Києві викрили корупційну схему з продажу урожаю на одному з державних підприємств, яке підпорядковується Міністерству економіки України. Про це розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними слідства, до мільйонних махінацій з урожаєм причетні керівники держпідприємства. Посадовці підписували з підконтрольними приватними компаніями "вигідні" договори про купівлю-продаж сільськогосподарської продукції. Постачали врожай за значно нижчою від ринкової вартістю. Потім підприємці продавали цю придбану продукцію за ринковими цінами, зокрема й на експорт. За такою схемою встигли реалізувати урожай, вирощений на 15 тисячах гектарах земель держпідприємства та його філій. Збитки державному бюджету оцінюють у понад 22 мільйони гривень.

У Києві та Київській області правоохоронці провели обшуки. Під час слідчих дій виявили незаконно реалізовану продукцію на десятки мільйонів гривень і документацію, що підтверджує цю схему. На реалізовану сільськогосподарську продукцію наклали арешт. За фактом привласнення та розтрати майна відкрили кримінальне провадження. Слідство триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через суд вимагають повернути до комунальної власності будинок вартістю 225 мільйонів гривень. У Шевченківському районі столиці шахраї заволоділи будинком на вулиці В’ячеслава Чорновола. Учасники схеми підробили документи та незаконно зареєстрували право власності на нерухомість.

Нагадаємо, у Києві через Верховний суд остаточно повернули у власність громади земельну ділянку на Троєщині вартістю 238 мільйонів гривень. Орендар зобов’язався побудувати на цій території оздоровчу зону та аквазони, а також дитячий майданчик. Замість цього земельну ділянку підприємство використовувала як платну автостоянку.

Читайте також, що у Києві землю на вулиці Казимира Малевича повернули громаді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися