У Києві ошукували людей у фейковому "обміннику"

Клієнтів заманювали вигідним курсом

У Києві шахрай ошукував людей у фейковому "обміннику" та зникав з грошима потерпілих. Про це заявили у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

У Шевченківському районі столиці шахрай орендував приміщення, де облаштував фіктивний пункт обміну валют. Клієнтів заманював через інтернет. Чоловік розміщував оголошення про обмін валюти за вигідним курсом. Коли отримував гроші — зникав через запасний вихід.

За даними слідства, за такою схемою шахрай ошукав жінку на 10 тисяч доларів. Окрім того, він намагався привласнити ще 60 тисяч доларів чергового клієнта. Проте потерпілий і свідок затримали шахрая при спробі втекти та викликали поліцію.

Затриманого звинуватили за кількома статями Кримінального кодексу України. За шахрайське заволодіння коштами під виглядом обміну валюти та спроби грабежу чоловіка засудили до восьми років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Києві викрили чергову схему з підробки сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу з мільйонними оборудками. Підробку медичних документів організували двоє мешканців столиці. До шахрайської схеми вони залучили медичних працівників Дарницького району Києва. Лікарі вносили фейкову інформацію в електронну систему eHealth. Це дозволяло завантажити дані про вакцинацію від коронавірусу у додаток "Дія".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лише за добу у міжнародному аеропорту "Бориспіль" українським прикордонникам пропонували сотні доларів хабарів. Один із випадків стався за участю громадянина Непалу, який прибув в Україну авіарейсом з ОАЕ. Подробиці – у нашому матеріалі.

Читайте також, як в аеропорту "Бориспіль" росіянка намагалася обдурити прикордонників



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися