Столичні підприємці заробляли на оборонних закупівлях (ФОТО)

Схему викрили українські контррозвідники

Контррозвідка Служби безпеки України ліквідувала схему закупівлі неякісного обладнання для виготовлення комплектуючих до української бронетанкової техніки. Про це розповіли в СБУ, передають "Коментарі".

За даними відомства, викриття оборудки дозволило зберегти ефективність промислового виробництва озброєння та запобігти збиткам державного бюджету на десятки мільйонів гривень. Слідство встановило, що організував схему посадовець одного з оборонних підприємств України та двоє столичних підприємців. З початку 2019 року вони отримували гроші під час закупівель деталей для виготовлення металевих конструкцій на бронетанковому заводі.

Держслужбовець сприяв укладенню договору з представниками афілійованої фірми на закупівлю відповідних запчастин. Замість сертифікованого обладнання ділки купували продукцію сумнівної якості одного зі східно-азійських виробників за штучно завищеними цінами, зазначили в СБУ. Отримані прибутки виводили у тінь через підконтрольну комерційну структуру.

У Києві та Житомирі провели обшуки на держпідприємстві, в офісах та за місцями проживання організаторів схеми. Правоохоронці вилучили гроші, печатки та документи. Трьом організаторам злочинної схеми вже оголосили підозри за кількома статями Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває, додали в СБУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили чергову схему з підробки сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу з мільйонними оборудками. Підробку медичних документів організували двоє мешканців Києва. До шахрайської схеми вони залучили медичних працівників Дарницького району столиці. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві шахрай ошукував людей у фейковому "обміннику" та зникав з грошима потерпілих. У Шевченківському районі столиці чоловік орендував приміщення, де облаштував фіктивний пункт обміну валют. Клієнтів заманював через інтернет оголошенням про обмін валюти за вигідним курсом.

Читайте також, як у Києві викрили та закрили бордель.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися