У Києві викрили схему вимагання грошей з ветеранів бойових дій

Подробиці розповіли у столичній прокуратурі

У Києві викрили керівника міжрайонної Медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) в створенні організованої групи задля отримання хабарів з ветеранів бойових дій на Донбасі за присвоєння групи інвалідності. Про це заявили у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що організували корупційну схему вимагання грошей з ветеранів бойових дій, крім голови МСЕК, колишній працівник медслужби військової частини, раніше звільнений за хабарництво, та його водій. Учасники схеми вимагали та отримували гроші від колишніх військовослужбовців, учасників Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил.

Правоохоронці задокументували отримання учасниками схеми від військових 21 тисячу доларів. За результатами розслідування здобуто докази щодо учасників схеми у складі організованої групи. Фігурантам кримінального провадження оголосили про нову підозру за фактом отримання хабаря, поєднаному з вимаганням, у складі організованої групи. Матеріали слідства та кримінального провадження фігурантам відкрили для ознайомлення.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили чергову схему з підробки сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу з мільйонними оборудками. Підробку медичних документів організували двоє мешканців Києва. До шахрайської схеми вони залучили медичних працівників Дарницького району столиці. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві шахрай ошукував людей у фейковому "обміннику" та зникав з грошима потерпілих. У Шевченківському районі столиці чоловік орендував приміщення, де облаштував фіктивний пункт обміну валют. Клієнтів заманював через інтернет оголошенням про обмін валюти за вигідним курсом.

Читайте також, як у Києві викрили та закрили бордель.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися