На Подолі на хабарі впіймали посадовця "Укргазвидобування" (ФОТО)

У затриманого виявили сотні тисяч гривень

У Подільському районі Києва під час отримання хабаря на сотні тисяч гривень затримали посадовця державного підприємства "Укргазвидобування". Подробиці розповіли у столичній прокуратурі та у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними слідства, на хабарі "погорів" головний фахівець сектору закупівлі матеріалів компанії "Укргазвидобування". Це підприємство уклало низку договорів на постачання спецодягу протягом трьох місяців. Однак підрядник не вкладався у строки виконання замовлення та звернувся до замовника з проханням укласти додаткові угоди. Цим і скористався посадовець АТ "Укргазвидобування". За сприяння у підписанні додаткових угод про перенесення строків реалізації замовлення він вимагав з підрядника 600 тисяч гривень.

У Службі безпеки України уточнили, що комерційна фірма мала підписану з держпідприємством угоду на постачання товарів на понад 38 мільйонів гривень. Проте, посадовці штучно затягували терміни із надання постачальникам специфікацій необхідних товарів. Саме через це виконати замовлення своєчасно стало неможливим.

Одного з посадовців державної компанії "Укргазвидобування" затримали в кафе під час зустрічі із представником постачальника, коли він отримав перший транш хабаря у розмірі 400 тисяч гривень. Чоловіку вже оголосили підозру про скоєння злочину. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, у Києві затримали одного з керівників комунального об’єднання "Київзеленбуд" та посередника під час одержання понад 1,5 мільйона гривень "відкату". Гроші передали заступнику начальника управління капітальних вкладень КО "Київзеленбуд" не вперше, зазначили в ДБР. Документували схему розкрадання коштів, які у Києві виділяли з бюджету на капітальні ремонти скверів та парків, з минулого року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лише за добу у міжнародному аеропорту "Бориспіль" українським прикордонникам пропонували сотні доларів хабарів. Один з випадків стався за участю громадянина Непалу, який також прибув в Україну авіарейсом з ОАЕ. Подробиці — у нашому матеріалі.

Читайте також, як в аеропорту "Бориспіль" росіянка намагалася обдурити прикордонників



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися