У Києві знешкодили чеченського "злодія у законі" (ФОТО)

Намагався створити кримінальний осередок в Україні

У Києві затримали "злодія у законі" з Чечні, який організував і займався рекетом великих бізнесменів. Про це розповіли у Службі безпеки України (СБУ), передають "Коментарі"

За даними відомства, до угруповання, яке організував громадянин Чечні, входили здебільшого іноземці, зокрема — росіяни, етнічні українці та уродженці країн Близького Сходу. Цей осередок міжнародного злочинного угруповання хотів "закріпитися" в Україні, зазначили у СБУ.

Спецслужба України задокументувала учасників банди на вимаганні від приватного підприємця 1 мільйона доларів. Рекетири вимагали кошти як частину вигаданого боргу, які потрібно було віддавати окремими траншами. До бізнесмена застосовували насильство, погрожували подальшою фізичною розправою над ним і членами його сім’ї.

Одного зі зловмисників затримали під час отримання першого траншу у 70 тисяч доларів. Печерський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту без права внесення застави. Слідчі дії за фактом вимагання грошей тривають.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Подільському районі Києва під час отримання хабаря на сотні тисяч гривень затримали посадовця державного підприємства "Укргазвидобування". На вимаганні та отриманні хабаря "погорів" головний фахівець сектору закупівлі матеріалів компанії. Подробиці — у нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві затримали одного з керівників комунального об’єднання "Київзеленбуд" і посередника під час одержання понад 1,5 мільйона гривень "відкату". Гроші передали заступнику начальника Управління капітальних вкладень КО "Київзеленбуд" не вперше. Документували схему розкрадання коштів, які у Києві виділяли з бюджету на капітальні ремонти скверів і парків, з минулого року.

Читайте також, як в аеропорту "Бориспіль" росіянка намагалася обдурити прикордонників



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися