У Києві забудовник привласнив землю та заблокував бомбосховище (ФОТО)

Про незаконну забудову розповіли у прокуратурі

У Голосіївському районі Києва розпочали будівництво торгівельного центру та житлових будинків на самовільно зайнятій земельній ділянці державної форми власності. Про це розповіли у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними слідства, ще у 2017 році директор будівельної компанії уклав із Київською міською держадміністрацією договори про оренду двох земельних ділянок на вулиці Васильківській. На цій землі забудовник спільно із підрядником та девелоперською компанією розпочав будівництво торгово-розважального і спортивно-оздоровчого комплексу з підземним паркінгом, кінотеатром та житловими будинками.

Згодом керівник будівельної компанії самовільно зайняв частину сусідньої земельної ділянки, яка належить державному підприємству "Національний центр Олександра Довженка". Тут продовжили зведення багатофункціонального житлового комплексу. Збитки від таких дій у столичній прокуратурі оцінюють в 1,7 мільйони гривень. Окрім того, під час незаконних будівельних робіт було заблоковано вхід до бомбосховища.

Колишньому директору компанії-забудовника повідомили про підозру за кількома статями Кримінального кодексу України. На самовільно захоплену ділянку зараз наклали арешт. В прокуратурі Києва додали, що досудове розслідування у цій справі триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що від столичної влади через суд вимагають розірвати договір оренди та повернути громаді земельну ділянку у Солом’янському районі Києва. У прокуратурі вважають, що земельну ділянку площею майже сім тисяч квадратних метри Київська міська рада незаконно віддала в оренду для будівництва житлових будинків з нежитловими приміщеннями. Вартість цієї ділянки землі по вулиці Людмили Проценко оцінюють у 20 мільйонів гривень. Окрім того, у Києві вимагають повернути громаді землю водного фонду біля метро "Видубичі" площею майже шість гектарів.

Нагадаємо, у столиці через Верховний суд остаточно повернув у власність громади земельну ділянку на Троєщині вартістю 238 мільйонів гривень. Орендар зобов’язався побудувати на цій території оздоровчу й аквазони, а також дитячий майданчик. Замість цього земельну ділянку підприємство використовувала як платну автостоянку.

Читайте також, що у власність держави повернули земельні ділянки заповідного фонду на території Біличанського лісу.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергей

19 лютого 2022, 02:55

То, что видно на фото, по сути уже не укрытие: оно практически уничтожено. Так что там не только "заблокирован вход". А ведь в нем могло укрыться до 500 человек (укрытие предназначалось для защиты целой смены кинокопировальной фабрики, которая относилась к стратегическим предприятиям по регламенту военного времени) . Оно, согласно правилам, имело 2 разнесенных выхода, вентиляционную установку, автономное электропитание и санузел -- когда-то это был "рекламный" объект ГО по крайней мере в Голосеевском районе . Но все это руководству Центра, которое там заправляет с 2011 года, было по-видимому не интересно: там же не росло "дерево с куртками для папы Карло". А еще над этим укрытием был земляной защитный вал высотой метра 3 -- для усиления его защитных свойств, его явно застройщик просто срыл (по крайней мере на фото вала не видно).

Сергей

19 лютого 2022, 02:42

А руководсто Центра, Госкино, Минкульта этого не знало и не ведало? В упор не замечало, что строительный забор со стороны двора практически заблокировал все запасные выходы из здания, которое сейчас занимает Центр Довженко, что застройщик одну из своих "высоток" почему-то соединил галереей с государственным строением? И происходящее с укрытием, которое, между прочем, находится на балансе Центра, тоже не отслеживали? Ну да, у гендиректора Центра Козленко на это, видимо, не было времени -- нужно же было заниматься самопиаром в прикормленных СМИ. Мне почему-то кажется, что тут дело не только в застройщике -- ведь коррупции без участия госчиновников не бывает в принципе. Вот, например, у того же Козленко (если верить его же декларации из открытых источников) "вдруг" несколько лет назад появилась квартирка в новостройке в Феофании, задакларированная в качестве "подарка" на очень смешную сумму "аж" в 50 тыс. грн. (кто в теме украинского налогового законодательства, тот знает что это за "волшебная цифра"). Да и Карандеев, который лично курировал все вопросы связанные с Центром где-то аж с 14-го года, все еще не последний человек в минкульте.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися