У центрі Києва після смерті художника привласнили майстерню

Подробиці розповіли в столичній прокуратурі

У Києві через суд вимагають повернути з незаконного володіння творчу майстерню в центрі столиці. Про справу розповіли у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

Творча майстерня розташована у Шевченківському районі столиці по провулку Бехтеревському. Вартість будівлі в історичному центрі Києва площею понад 84 квадратних метри оцінюють у майже шість мільйонів гривень. Цю майстерню надавали в оренду заслуженому діячу мистецтв України Левченку Олексію Олексійовичу — художникові-постановнику державного підприємства "Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка".

За даними столичної прокуратури, після смерті художника у 2020 році приміщення мали бути повернуті територіальній громаді Києва. Однак на підставі неіснуючих правовстановлюючих документів майстерня перейшла у приватну власність, після чого була подарована іншій особі.

"Окружна прокуратура заявила позов про скасування рішень державних реєстраторів, державної реєстрації та визнання недійсним договору дарування вказаних приміщень. Одночасно за фактом шахрайського заволодіння майном комунальної форми власності триває досудове розслідування", — заявили у Київській міській прокуратурі.

У відомстві нагадали, що раніше подали позов про скасування державної реєстрації права власності на будинок по вулиці В’ячеслава Чорновола площею майже 2000 квадратних метри та вартістю понад 225 мільйонів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що від столичної влади через суд вимагають розірвати договір оренди та повернути громаді земельну ділянку у Солом’янському районі Києва. У прокуратурі вважають, що земельну ділянку площею майже сім тисяч квадратних метри Київська міська рада незаконно віддала в оренду для будівництва житлових будинків з нежитловими приміщеннями. Вартість цієї ділянки землі по вулиці Людмили Проценко оцінюють у 20 мільйонів гривень. Окрім того, у Києві вимагають повернути громаді землю водного фонду біля метро "Видубичі" площею майже шість гектарів.

Нагадаємо, у столиці через Верховний суд остаточно повернув у власність громади земельну ділянку на Троєщині вартістю 238 мільйонів гривень. Орендар зобов’язався побудувати на цій території оздоровчу й аквазони, а також дитячий майданчик. Замість цього земельну ділянку підприємство використовувала як платну автостоянку.

Читайте також, що у власність держави повернули земельні ділянки заповідного фонду на території Біличанського лісу.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися