Майно міністра освіти часів Януковича заарештували в Києві (ФОТО)

Подробиці та перелік заарештованих активів

Служба безпеки України арештувала майно колишнього міністра освіти Дмитра Табачника часів президента-втікача Віктора Януковича на понад два мільйони доларів. Подробиці розповіли в СБУ, передають "Коментарі".

Колишнього міністра освіти України Дмитра Табачника підозрюють у державній зраді. Торік зраднику повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Слідство встановило, що ексрегіонал брав активну участь в організації псевдореферендумів у захоплених російськими окупантами районах Запорізької та Херсонської областей. Табачник особисто консультував місцевих гауляйтерів і готував проєкт доповідної записки на заступника голови російського уряду щодо забезпечення озброєної охорони "виборчих дільниць".

Винахідливий зрадник, щоб захистити своє майно від конфіскації, заздалегідь "переписав" їх на родичів. Однак за рішенням суду на активи Табачника загальною вартістю понад два мільйони доларів наклали арешт. Мова йде про валюту, земельні ділянки та нерухомість.

Серед заарештованого майна колишнього міністра освіти:

·       п’ять земельних ділянок в елітному котеджному містечку поблизу столиці загальною площею майже гектар;

·       житловий будинок площею понад 600 квадратних метрів;

·       пів квартири в історичній частині Києва площею 126 квадратних метрів;

·       147 тисяч доларів на банківському рахунку.

Зараз підозрюваний у державній зраді Дмитро Табачник переховується в окупованому Криму.

В Офісі генерального прокурора України уточнили, що за рішенням суду накладено арешт на сім земельних ділянок, розташованих в смт Козин Київської області, а також 144 тисячі доларів. Землі належать матері ексурядовця, а арештовані гроші знаходилися на банківському рахунку зрадника.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Франції затриманого українського олігарха та колишнього народного депутата України Костянтина Жеваго відпустили під залог. Бізнесмена Костянтина Жеваго затримали 27 грудня на території курорту Куршавель за запитом Офісу генерального прокурора України. Наразі українські правоохоронці чекають вирішення питання про екстрадицію олігарха в Україну. У французькому місті Шамбері відбулось перше слухання у справі про екстрадицію, однак судове засідання перенесли.

Нагадаємо, колишній голова сільської ради Віти-Поштової та троє його спільників реалізували злочинну схему привласнення землі. Слідство встановило, що у 2016-2017 років посадовці сільської ради Віти-Поштової ухвалили низку незаконних рішень, що призвело до вилучення із власності Міністерства оборони України земельних ділянок площею близько двадцяти гектарів. Землю під будівництво котеджного містечка безоплатно отримали 35 підконтрольних посадовцям осіб.

Читайте також, як в Міністерстві оборони України вкрали мільйони при купівлі житла для військових у передмісті Києва.

Читайте также