Підприємець розкрав 1,3 млн грн під час реставрації Маріїнського палацу

Підприємець здійснював технічний нагляд за проведенням реставраційних робіт офіційної церемоніальної резиденції Президента України

Підприємця судитимуть за розкрадання 1,3 мільйона гривень під час реставрації Маріїнського палацу в Києві. Про це повідомила прес-служба Київської міської прокуратури.

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно підприємця з підозрою у привласненні державних коштів в особливо великих розмірах та службовому підробленні.

За результатами розслідування стало відомо, що у 2017-2018 роках, відповідно до умов укладеного договору, бізнесмен здійснював технічний нагляд за реставрацією Маріїнського палацу - офіційної церемоніальної резиденції Президента України, що перебуває на балансі Державного управління справами.

З метою отримання бюджетних коштів до фінансово-господарських документів вносилися неправдиві відомості про участь в роботах осіб, які насправді не мали відповідних повноважень для виконання цих завдань.

Обставини, що стали предметом досудового розслідування, були виявлені Державною аудиторською службою України під час ревізії та підтверджені судовою експертизою. За висновками слідства, підприємець завдав національним інтересам збитків на суму понад 1,3 млн грн.

Державне управління справами, яке було визнано потерпілим у кримінальному провадженні, подало цивільний позов проти відповідача.

Для забезпечення відшкодування завданих державі збитків суд наклав арешт на майно відповідача відповідно до принципової позиції прокурорів Київської міської прокуратури.

Під Києвом підрядник розкрав близько 600 тисяч гривень з місцевого бюджету. З метою заволодіння бюджетними коштами підрядник підробив офіційні документи, до яких вніс завідомо недостовірні дані щодо виконання будівельних робіт на об'єкті.

Читайте также