У Києві товариство самовільно захопило земельну ділянку

Прокуратура через суд скасовує незаконну оренду

Прокуратура міста Києва у судовому порядку вимагає скасування державної реєстрації права оренди на земельну ділянку комунальної власності площею понад 5 га у Дарницькому районі столиці вартістю близько 300 млн грн. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Прокуратура встановила, що у вересні 2021 року закінчився термін дії договору оренди земельної ділянки на вулиці Бориспільській, укладеного товариством з Київською міською радою.

Після закінчення встановленого строку Київрада не прийняла рішення про поновлення договору оренди та не уклала відповідну угоду.

Водночас, вказане товариство самовільно зареєструвало за собою в Державному реєстрі речових прав зміни права оренди, таким чином продовживши строк дії договору оренди ще на 5 років.

Зазначені дії були здійснені з порушенням законодавства та перешкоджають територіальній громаді міста Києва реалізувати всі права власника земельної ділянки комунальної власності.

Наразі судом відкрито провадження про усунення перешкод у розпорядженні земельною ділянкою. Справу призначено до розгляду в суді першої інстанції.

Нагадуємо, що Київська міська прокуратура у судовому порядку досягла повернення державі земельної ділянки з озером у курортній зоні на Львівщині вартістю 454 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися