Незаконний видобуток піску у Київській області завдав збитків на мільйони

Схему організували під виглядом створення штучної водойми

У Броварському районі Київської області організували схему з незаконного видобутку піску під виглядом створення штучної водойми. Про це повідомили в Київській обласній прокуратурі, передають "Коментарі".

"Київська обласна прокуратура звернулася до суду з позовом про стягнення з фізичної особи шкоди, завданої кримінальним правопорушенням навколишньому природному середовищу внаслідок незаконного видобутку піску", — йдеться в повідомленні Київської обласної прокуратури.

За даними відомства, підставою для пред’явлення позову до суду слугував факт незаконного видобутку корисних копалин за допомогою земснаряду та іншої техніки під виглядом створення штучної водойми. Об’єм незаконно видобутого піску склав майже 17,5 тисяч кубічних метрів. Завдані збитки навколишньому природному середовищу оцінили у майже 11 мільйонів гривень. Вказану водойму було утворено на чотирьох земельних ділянках сільськогосподарського призначення. 

"На сьогодні за позовом прокуратури, заявленим в  інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції та Баришівської селищної ради, суд відкрив провадження", — йдеться в повідомленні Київської обласної прокуратури.

Окрім цього, відносно відповідача у суді розглядається кримінальне провадження по обвинуваченню у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) та частиною 2 статті 240 (Незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину, вчинені повторно або у значних розмірах, або на територіях чи об’єктах природно-заповідного фонду) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, суд обрав підозрюваній в скоєнні ДТП з тяжкими наслідками депутатці Київської міської ради запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 20:00 до 06:00 строком на два місяці. В прокуратурі з цим не згодні та мають намір оскаржувати рішення суду. Підозрювана Ярина Ар’єва визнала провину в аварії, але не у вживанні наркотиків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області затримали посадовців за отримання хабарів. Повідомлено про підозру чотирьом працівникам Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області та приватному підприємцю за фактами вимагання й отримання хабарів. Слідство встановило, що начальник і заступник одного з відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Київській надавали двом підлеглим спеціалістам вказівки створювати штучні перешкоди підприємцям під час реєстрації сільськогосподарської техніки.

Читайте також, як керівник компанії "Київміськбуд" замість добудови ЖК будує собі імперію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися