На березі річки на Київщині виявили незаконну забудову (ВІДЕО)

Незаконну забудову з проведеною каналізацією у річку Рось зафіксували в селі Острів

У Білоцерківському районі на березі річки виявили незаконну забудову. Про це повідомили в Національній поліції України в Київській області, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, незаконну забудову з проведеною каналізацією у річку Рось зафіксували в селі Острів. Скаргу про самовільне будівництво залишила жителька Рокитнянської громади в соціальній мережі Facebook. Поліцейські виїхали на місце та зафіксували наявність забудови на узбережжі. Також встановлено, що каналізація ще не була підключена. За фактом незаконної забудови у Білоцерківському районі Київщини розпочали досудове розслідування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві забудовники планують знищити зелену зону на Галерному острові та урочище Покал. У 2007 році одну з перлин Києва — острів Галерний у Голосіївському районі було незаконно переведено Київрадою із зеленої зони до земель забудови. І ця територія була віддана в оренду майже на 50 років забудовнику ТОВ "Галерна затока". Цим забудовником, на думку екологів, керують олігархи Василь Хмельницький та Андрій Іванов. Один з дивом збережених куточків стародавнього Дніпра острів Галерний планують забудудати котеджами та розважальними центрами.

Нагадаємо, землю холдингової компанії “Київміськбуд” у Козині, де раніше була база відпочинку, забудували розкішними котеджами родичі та оточення президента холдингу Ігоря Кушніра, поки у Києві є десятки недобудов. Компанія “Київміськбуд” на 80% належить територіальній громаді Києва. Зупинку будівництва житлових комплексів під час воєнного стану пояснили здороженням матеріалів, що люди не платять кредити, проблемами зі світлом. У "Київміськбуді" попросили грошей з бюджету Києва — мільярд на капіталізацію і викуп нерухомості на 300 мільйонів гривень. Родина та оточення Кушніра за роки управління холдинговою компанією “Київміськбуд” отримала вражаючі активи і політичні зв’язки. 

Читайте також, що у Києві затвердили забудову нового мікрорайону та в чому проблема такого рішення влади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися