З’явилися нові подробиці авіакатастрофи в Броварах (ВІДЕО)

Посадовцям ДСНС повідомили про підозру

У Києві повідомлено про підозру посадовцям Державної служби з надзвичайної ситуації України через авіакатастрофу в Броварах, в якій загинули багато високопосадовців. Подробиці розповіли у Державному бюро розслідувань, передають "Коментарі".

За даними Державного бюро розслідувань, повідомлено про підозру посадовцям ДСНС, через дії яких 18 січня 2023 року в авіакатастрофі загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ України. Працівники ДБР повідомили про підозру п’ятьом посадовцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які порушили правила безпеки польотів гелікоптера. На борту нього перебувало керівництво Міністерства внутрішніх справ України та супроводжуючі особи.

Зокрема, про підозру повідомлено:

·       начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС України, в.о. командира частини;

·       заступнику командира з льотної підготовки;

·       командиру авіаційної ескадрильї;

·       начальнику служби безпеки польотів Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України з міста Ніжин Чернігівської області.

"Посадовці допустили відверті порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей", — йдеться в повідомленні Державного бюро розслідувань.

загинули:

        міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський;

        перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін;

        державний секретар МВС Юрій Лубкович;

        заступник керівника Патронатної служби МВС Тетяна Шутяк;

        начальник управління забезпечення захисту Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України підполковник поліції Михайло Павлушко;

        провідний інспектор Департаменту комунікації МВС Микола Анацький;

        командир повітряного судна - інструктор авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах Олександр Василенко;

        пілот авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах Костянтин Коваленко;

     бортовий механік авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах прапорщик служби цивільного захисту Іван Касьянов.

В ДСНС заявляли, що внаслідок авіаційної катастрофи в Броварах загинули 16 людей, з них троє дітей. Ще тридцять людей отримали травми, з них 12 дітей. Згодом з’явилась інформація, що дані про авіакатастрофу у Броварах знову скорегували. За даними рятувальників, загинули 14 людей, дев’ять із них були на борту гелікоптера. Травми дістали 25 людей, зокрема 11 дітей. Одна дитина загинула. 

Читайте также