Посадовців КМДА запідозрили у службовій недбалості зі значними збитками бюджету Києва

Подробиці розповіли у столичній поліції

Посадовців Київської міської державної адміністрації (КМДА) запідозрили у службовій недбалості, що призвело до багатомільйонних збитків бюджету Києва. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію столичної поліції.

Слідство встановило, що за ініціативи директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури та директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА, розпорядженням Київської міської військової адміністрації ухвалено рішення про передислокацію плавучої насосної станції. Вона перебуває на балансі приватного акціонерного товариства "АК "Київводоканал", головним акціонером якого є столична громада. Насосну станцію перемістили нібито для забезпечення киян питною водою торік у березні.

На будівельні роботи з резервного фонду бюджету Києва виділили на переміщення насосної станції 64 мільйонів гривень. Однак посадовці не перевірили технічний стан споруди. Слідчі встановили, що насосна станція не підлягає експлуатації за цільовим призначенням. За даним фактом відкрили кримінальне провадження. Керівникам двох департаментів Київської міської державної адміністрації ради повідомили про підозру у службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в літньому таборі, розташованому в селі під Києвом, через недбалість тренера трагічно загинула дитина. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві повідомлено про підозру посадовцям Державної служби з надзвичайної ситуації України через авіакатастрофу в Броварах, в якій загинули багато високопосадовців. У Державному бюро розслідувань заявили, що повідомлено про підозру посадовцям ДСНС, через дії яких в авіакатастрофі загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ України та цивільні громадяни.

Читайте також, як посадовця військової адміністрації Києва викрили на схемі виїзду ухилянтів за кордон

Джерело: https://t.me/gunpKyiv/951


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися