На Київщині розікрали кошти на відновленні будівель, пошкоджених росіянами

За фактом заволодіння чужим майном повідомлено про підозру директору товариства

У Київській області підприємець привласнив бюджетні кошти, виділені на відновлення дитячих освітніх закладів, які постраждали від обстрілів. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

За даними слідства, підрядник виконував роботи з відновлення двох дитячих освітніх закладів, пошкоджених унаслідок ворожих обстрілів, у Броварському та Вишгородському районах. Підрядник завищив вартість використаних будівельних матеріалів, вніс ці дані в офіційні документи і підписав їх. На підставі цього товариству переплатили понад 380 000 гривень. 

Крім того, про підозру було повідомлено старшому інспектору відділу технічного нагляду одного з управлінь Київської ОДА. Він не перевірив і підписав подані підрядником акти виконаних робіт в одному з навчальних закладів Броварського району. Його дії було кваліфіковано як службову недбалість.

Наразі до суду скеровані клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваним.


Як раніше писали "Коментарі", у Києві в.о. директора КП "Спортивний комплекс" отримав підозру в заподіянні збитків у розмірі 10 млн грн під час проведення ремонтних робіт у фізкультурно-оздоровчому комплексі. Фігурант підписав акти приймання виконаних робіт, неналежно виконуючи свої службові обов'язки та знаючи, що майже половину запланованих робіт не виконано або виконано неналежним чином.

Нагадуємо, що у Баришівці на території Київської області відбулося засідання круглого столу, спрямоване на розширення можливостей надання медичних послуг у найбільш віддалених громадах області. Учасники зустрічі розглянули питання, пов'язані з поверненням медичних послуг на території Київської області, які постраждали від збройної агресії рф. Також було обговорено особливості організації діяльності мобільних медичних команд та запровадження пілотного проєкту "Мобільні аптечні пункти" в пристоличному регіоні.

Читайте также