Масштабну аферу з покупкою автомобілів розкрили у Києві

Що відомо про шахрайську схему

У Києві за шахрайство за схемою викупу авто на аукціоні в США судитимуть директора фірми. Подробиці розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, директор підприємства з продажу автомобілів, спільно з іншими представниками фірми протягом 2021-2022 років укладали договори з потерпілими про підбір, викуп з аукціону, доставку в Україну, розмитнення та сертифікацію автомобілів. Серед транспортних засобів були такі, як Dodge, Buick, Cadillac, Honda, Chevrolet, Toyota, Mitsubishi, Mazda тощо.

Після оплати послуг підприємство свої зобов’язання не виконувало, а гроші привласнив директор.

"Злочинними діями директора товариства 71 потерпілому завдано збитків на суму понад 16 мільйонів гривень", — заявили у Київській міській прокуратурі.

Наразі обвинувальний акт відносно директора товариства скеровано до суду

Нагадаємо, що до бюджету Києва стягнули мільйони штрафів за поставку "швидких" неналежної якості. Київська міська прокуратура у виявила порушення інтересів держави під час придбання вкрай необхідних для потреб столиці карет швидкої допомоги. Цей факт мав місце в розпал світової пандемії COVID-19.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області у співпраці із прикордонниками та митниками викрили незаконне ввезення комерційного товару з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги. Слідство встановило групу псевдо благодійників, які, використовуючи реквізити благодійної організації, завезли на територію України газ фреон для продажу. Вартість контрабанди оцінили у понад 14 мільйонів гривень. Задекларували товар як гуманітарну допомогу і таким чином ухилилися від сплати митних платежів.

Читайте також, як у Києві на одержанні хабаря викрили проректора одного зі столичних вищих навчальних закладів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися