Правоохоронці показали підтоплені тунелі метро у Києві (ФОТО, ВІДЕО)

Що відомо про аварійну ситуацію

У Києві проводять слідчі дії у зв’язку з аварійною ситуацією, що призвела до порушення герметичності, протікання води та потрапляння піску в тунель метрополітену. Подробиці розповіли у столичній поліції та прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідчі управління поліції у метрополітені спільно з експертами провели ретельний огляд тунелю між станціями метро "Деміївська" та "Либідська", поверхні над тунелем, русла річки Дніпро та навколишньої місцевості.

"17 та 19 грудня 2023 року правоохоронці із залученням експерта провели огляд місцевості над станцією метро "Деміївська". Виявлено просідання ґрунту із появою тріщин на асфальті, а також просідання торгівельних павільйонів над тунелем метро біля колишнього Деміївського ринку", — йдеться в повідомленні Офісу генерального прокурора України.

В рамках кримінального провадження вже призначена комплексна судова будівельно-технічна експертиза.

Через підтоплення станцій метро слідчі поліції Києва провели одночасні обшуки у рамках кримінального провадження за фактом службової недбалості у комунальних установах столиці та на приватному підприємстві.

Нагадаємо, у Києві закриття перегону між станціями метро "Почайна" і "Тараса Шевченка" не планується. За даними перевізника, ділянка тунелів між станціями метро "Почайна" та "Тараса Шевченка" Оболонсько-Теремківської лінії потребує проведення планового ремонту, який виконають влітку наступного року. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через затоплення тунелю зупинили рух поїздів на ділянці синьої гілки метро між станціями "Теремки" – "Деміївська". Аварійною ситуацією зацікавилась столична прокуратура. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що кияни вимагають звільнити директора столичного метрополітену.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися