Ексдепутат самовільно збудував ТРЦ поблизу метро у Києві

Що відомо про незаконне будівництво будівель роздрібної торгівлі

У Києві поліцейські столичного метрополітену скерували до суду обвинувальний акт відносно ексдепутата через незаконне будівництво будівель роздрібної торгівлі. Про це повідомили у Національній поліції України у столиці, передають "Коментарі".

За даними відомства, колишній депутат Київської міської ради самовільно зайняв земельну ділянку в Дарницькому районі столиці, яка перебуває у комунальній власності територіальної громади Києва. Крім того, за відсутності дозвільних містобудівних документів побудував на цій території будівлі торговельно-розважального призначення загальною площею майже 859 квадратних метрів та на підставі підроблених документів зареєстрував на них право власності.

"Слідчі управління поліції у метрополітені за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури викрили колишнього депутата Київської міської ради у самовільному будівництві будівель на самовільно зайнятій земельній ділянці, а також підробці та використанні офіційного документу", — повідомили в столичній поліції.

Ексдепутату оголосили про підозру у самовільному зайнятті земельної ділянки та самовільному будівництві, а також у підробленні документів. Досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт направили до суду для розгляду справи по суті. Підозрюваному загрожує до п'яти років тюрми.

Нагадаємо, у Києві викрили мережу продажу фальсифікованих сигарет. Тютюнові вироби продавали у столиці та в Київській області. Слідством встановлено групу організаторів нелегального бізнесу з продажу сигарет відомих світових виробників з використанням підроблених марок акцизного податку, а також без них.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві посадовці Міністерства оборони України нанесли значні збитки держбюджету. Ексзаступник міністра оборони України разом зі спільниками у 2022 році закупив ще одну партію неякісних бронежилетів для українських військових. Внаслідок цієї закупівлі розмір збитків держбюджете склав майже 950 мільйонів гривень.

Читайте також, як у Києві закрили декілька незаконних АЗС.

Читайте также