Схема корупції на тендерній закупівлі для поїздів викрита у Києві

Як та на яку суму "нагріли" держпідприємство "Укрзалізниця" на закупівлі запчастин для тепловозів

Столичні прокурори викрили схему розкрадання грошей під час воєнного стану в Україні під час державних закупівель компанії "Укрзалізниця". Про це повідомила Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що тендер на постачання запчастин до тепловозів провели у 2022 році. Сума замовленого товару становить понад 11 мільйонів гривень. Акціонерне товариство "Укрзалізниця" уклала з підприємством-переможцем аукціонних торгів договір на постачання запчастин до тепловозів.

"Товарознавчою експертизою було підтверджено, що поставлені запчастини — вживані та не відповідають технічним вимогам закупівлі", — заявили у Київській міській прокуратурі.

Постачальник продав АТ "Укрзалізниця" вживані запчастини для тепловозів замість нових. Збитки оцінили у майже 1,5 мільйона гривень. За цим фактом відкрили кримінальне провадження. Слідство завершено. Печерська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт. Директора підприємства-постачальника запчастин звинувачують у привласненні грошей в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області затримали на хабарі посадовицю. Кримінальна справа стосується будівництва ділянки Кільцевої дороги навколо Києва. Проєктом будівельних робіт заплановано що траса пролягатиме крізь приватну земельну ділянку. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, столичні активісти провели пікет Київської міської ради. Мера Києва Віталія Кличка закликали виключити депутатку Юлію Лимар з Екологічної комісії Київради через лобіювання інтересів забудовників та блокування створення зелених зон. Організатори пообіцяли, що наступна акція протесту буде більш масовою.

Читайте також, яка схема економії грошей під час війни є у деклараціях Кличка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

21 лютого 2024, 15:41

с каждой такой новостью прихожу к мысли, что наверное проще будет перечислить на чем в этой стране деньги НЕ разворовываются.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися