Російські диверсанти готували ракетні удари по Києву (ВІДЕО)

Подробиці викриття завербованих окупантами шпигунів

У Київській області затримали родину диверсантів, які на замовлення російських спецслужб готували ракетні удари та хоронили останки загиблих окупантів під Києвом. Подробиці розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

Викрили двох агентів російських спецслужб кіберфахівці СБУ. Завербовані батько і син готували ракетні удари російських окупантів по столичному регіону. Затримані "зливали" геолокації базування українських військових, зокрема військовослужбовців Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Російським окупантам також передавали координати промислових цехів, де виробляли українські безпілотники.

"За наведенням фігурантів загарбники планували здійснити прицільні ракетні удари по українських об’єктах. Однак Служба безпеки зірвала ворожі наміри. У результаті спецоперації на Київщині обох агентів було викрито, задокументовано їхні злочинні дії і затримано", — зазначив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Синхронно з цим провели заходи для убезпечення підрозділів ЗСУ та виробничих потужностей оборонно-промислового комплексу України. В СБУ зазначили, що затримані агенти виконували специфічне завдання російської спецслужби — шукали останки окупантів, які загинули під час боїв за Київ. Подробиці спецоперації — на відео.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві шахраї видавали себе за працівників Територіального центру комплектування та Державного бюро розслідувань. Аферисти з погрозами відправки на фронт ошукали киянина на величезну суму грошей.

Читайте також, про безпечні та небезпечні джерела отримання інформації в умовах війни в Україні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися