У Києві представник громадської спілки продавав посвідчення ЗСУ

Документ нібито можна було показувати співробітникам ТЦК

У Києві член громадської організації "Всеукраїнське козацтво єднальне" пропонував на продаж певні документи, які, за його твердженням, могли допомогти уникнути призову на мобілізацію. За ці документи він вимагав суму в 5 тисяч доларів.

Про це повідомила Київська міська прокуратура. 

Він отримав неправомірну вигоду за включення киянина до складу вказаної організації та видачу посвідчення радника командира батальйону ЗСУ. Згідно з матеріалами слідства, представник громадської організації за 5 тис. доларів США обіцяв киянину видати посвідчення радника командира батальйону зенітно-кулеметного експериментального батальйону ЗСУ у складі громадської спілки "Всеукраїнське козацтво єднання". 

Таке посвідчення нібито можна показувати співробітникам ТЦК і воно дозволить уникнути мобілізації. Насправді фігурант жодного відношення до ЗСУ не має, а посвідчення, яке він пропонував, не свідчить про приналежність його власника до військових формувань. Представника громадської спілки затримали під час отримання другої частини коштів у розмірі 2500 доларів США.

Нагадаємо, правоохоронці зупинили діяльність схеми незаконного перетину державного кордону, яку організував киянин. Слідчі Нацполіції викрили групу осіб, які надавали фальшиві документи та консультували чоловіків призивного віку щодо незаконного перетину кордону.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися