Замах на вбивство у Києві: родина постраждалого назвала замовника (ФОТО, ВІДЕО)

Напередодні стріляли у казахського опозиціонера

У вівторок, 18 червня, у Шевченківському районі столиці невідомий вистрілив у чоловіка, який перебував в автомобілі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції Києва. 

Правопорушення було вчинене на вулиці В. Ярмоли. Постраждалого лікарі терміново госпіталізували до медичного закладу. 

Наразі на місці події працювали слідчо-оперативні групи Головного та районного управлінь поліції, співробітники карного розшуку та інші служби.

У поліції зазначили, що за вказаним фактом слідчі слідчого управління столичного главку поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – замах на умисне вбивство. Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснюється Київською міською прокуратурою.

зазначили, що злочин було вчинено проти журналіста, громадянина Казахстану. “Замах стався неподалік будинку, де мешкає подружжя. Постраждалий разом з дружиною-журналісткою живуть в Україні з 2014 року та мають статус біженців”, - повідомили у прокуратурі.

Станом на вечір 18 червня чоловік перебував  у лікарні, йог стан оцінювали як важкий.

Після вчинення замаху ЗМІ повідомляли, що постраждав казахський опозиціонер Айдос Садиков. Його дружина, Наталія Садикова, підтвердила цю інформацію та вказала, хто виступає замовником замаху на її чоловіка. 

“В Айдоса стріляли у центрі української столиці. Нахабно, цинічно, серед білого дня, на очах у свідків. Це сталося, коли Айдос за кермом заїжджав у двір нашого будинку. Я сиділа поруч, на пасажирському сидінні. Зараз (станом на вечір 18.06.) Айдоса прооперували, він у реанімації у тяжкому стані. Моліться, прошу, щоб він вижив. Мій коханий чоловік – чесний, справедливий та принциповий, завжди захищав інтереси казахів. Я впевнена, що замовник цього замаху – президент Казахстану Токаєв”, - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканці сусідньої області підпалили військові автомобілі у столиці.

Читайте также