У Солом’янському районі Києва перейменували вулицю Саврасова

Яка нова назва вулиці

У Солом’янському районі Києва вулицю Саврасова перейменували на Костопалівську. Таке рішення ухвалила Київська міська рада, передають "Коментарі".

В мерії столиці зазначили, що вулицю Саврасова у Солом’янському районі Києва було названо на честь російського художника Олексія Саврасова. В рамках процесу декомунізації та дерусифікації у Києві вулицю Саврасова перейменували.

"З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування в додатку "Київ Цифровий" було обрано нову назву цієї вулиці. Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 4 797 голосів, набрала пропозиція – Костопалівська", — заявили у Київській міській раді.

Нова назва вулиці Саврасова запропонована на честь селища Костопалівка, яке утворилось у цій місцевості на початку 1913 року. Місцеві мешканці знають і використовують цю назву. В мерії Києва додали, що зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві вимагають знести недобудову на проспекті Леся Курбаса, що у Святошинському районі столиці, та покращити транспортне сполучення на Борщагівці. Ця петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації та майже зібрала необхідні голоси для розгляду мером Києва Віталієм Кличком.

Нагадаємо, інвестори збанкрутілого банку "Аркада" звернулися до мера Києва Віталія Кличка щодо допомоги в добудові житлових комплексів. Відповідна петиція зібрала необхідну кількість голосів та вже розглянута Київським міським головою. Що відповів мер столиці — в нашому матеріалі.

Окрім того, мер Києва Віталій Кличко відповів на петицію щодо фінансової підтримки об’єктів незавершеного будівництва державної корпорації "Укрбуд".

Читайте також, чому сигарети можуть зникнути з полиць магазинів та кіосків у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися