Мера Києва попередили в суді про кримінальне покарання, — екологи

Мова йде про справу щодо Лисої гори

Суддя попередила мера Києва Віталія Кличка про кримінальне покарання у справі щодо Лисої гори. Про це розповіли у Київському еколого-культурного центру (КЕКЦ), передають "Коментарі".

За даними екологів, у Київському окружному адміністративному суді відбулося чергове засідання за позовом Київського еколого-культурного центру до Київської міської ради з вимогою визнати незаконним рішення щодо будівництва військового кладовища на Лисій горі.

"Під час засідання було з'ясовано, що Київрада не виконала ухвалу суду про публікацію інформації про відкриття даної судової справи щодо вищезгаданого рішення Київради. Протягом майже двох місяців керівництво Київради ігнорувало цю ухвалу суду", — заявили в КЕКЦ.

Суддя прийняла ухвалу, в якій попередила керівництво Київської міської ради, що в разі подальшого ігнорування ухвал суду столичну владу буде притягнуто до кримінальної відповідальності. Крім цього, суд задовольнив клопотання Київського еколого-культурного центру та представників інших громадських організацій та залучив як третю сторону на стороні КЕКЦ громадських активістів, а також музей "Київська фортеця" та Міністерство довкілля України. Наступне судове засідання призначене на початок травня.

Нагадаємо, незаконну забудову в заказнику "Деснянські луки" у Києві розпочав "Київводоканал". Таку заяву зробив директор КЕКЦ Володимир Борейко. За його словами, з приводу цього факту екологи звернулися до Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора України, а також у відділ екологічних порушень поліції Києва. Одним із заступників генерального директора "Київводоканалу" є Вадим Сторожук. Він також є заступником голови Екологічної комісії Київської міської ради та активно лобіював незаконне будівництво військового цвинтаря на заповідній Лисій горі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області почали створювати ландшафтний заказник "Ріка-герой Ірпінь". Його створять на території Білогородської громади, а Білогородська сільська рада вже погодила проект. Під охорону візьмуть фрагмент річки Ірпінь загальною довжиною 19,7 кілометри та площею у 198 гектарів. В захисних зонах заказника не можна буде забудовувати та приватизувати землю. Під час перевірки екологи з’ясували, що на території Білогородської громади є щонайменше 20 незаконно розпайованих участків в прибережній смузі річки Ірпінь. Водночас, представники Київського еколого-культурного центру, які опікуються створенням заказника, проводили перемовини й з Ірпінським міським головою Олександром Маркушиним. Однак Маркушин не погодився на створення на території Ірпінської громади заказника "Річка-герой Ірпінь". Екологи пов’язують це з незаконною забудовою в заплаві річки Ірпінь.

Читайте також, що у Київській області створять величезні плантації горіхів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ККК

9 квітня 2023, 16:45

Кличко как боксер трусливое гавно, как человек просто пидарас, причем это в прямом смысле! За все время что был мэром не сделал ничего полезного, только разворовывал и продавал киевскую землю. Это жидовское чмо сносит скверы и строит высотки, канализацию не делает, дороги не ремонтирует, дороги не расширяет и паркинги не строит. Делает все для того чтоб Киев утонул в дерьме и пробках. Это чмо эвакуаторы покупает вместо того чтоб парковки сделать! Два моста на которых это вороватое чмо погрело руки, развалилось в день открытия. А подольский мост на троещину который с 90х строят уже самый дорогой мост в мире, а до окончания строительства как до неба! Эту гниду надо на пожизненное посадить. Оно не стесняется воровать даже в период войны! Ни одного бомбоубежища эта жидовская мразь не построила!

Сергей

9 квітня 2023, 15:51

Кличко единственный мер, который не построил ни единой станции метро. Раздал все 100% денег на строительство на Веник и что? Метро нет и тишина. Вор и коррупционер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися