У Верховній Раді затвердили будівництво військового кладовища у Києві

Змінено цільове призначення земельних ділянок

У Верховній Раді України затвердили будівництво військового меморіального кладовища у Києві. За змінення цільового призначення земельних ділянок для побудови Національного військового меморіального кладовища у столиці проголосували 322 нардепи, передають "Коментарі".

Для Національного військового меморіального кладовища запропонували виділити 100 гектарів у Биківнянському лісі у Києві. Місця для поховання загиблих українських військових будуть розташовані на ділянках державної та комунальної власності на Броварському проспекті у Дніпровському районі Києва.

Перепоховання героїв України, яким починаючи з 2014 року вручено орден “Золота зірка”, на Національному військовому меморіальному кладовищі буде здійснюватись у порядку, який має затвердити Кабінет міністрів. Також законом передбачено, що на Національному військовому меморіальному кладовищі може здійснюватися перепоховання видатних борців за незалежність України у ХХ столітті за рішенням уряду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що депутати Київської міської ради відвели землю для створення Національного військового меморіального кладовища у Києві. За його створення відповідає держава і місце визначив уряд. У Биківні вісім гектарів території знаходились у власності територіальної громади Києва, а поруч 90 гектарів землі знаходяться у державній власності. Після відводу землі державі загальна площа військового кладовища сягне майже 100 гектарів. Орієнтовна кількість поховань — близько 50 тисяч, не враховуючи колумбарії.

Нагадаємо, у Києві першу чергу Національного військового меморіального кладовища відкриють наприкінці осені. Кладовище буде побудоване на Броварському проспекті. Окрім того, у Києві розглядають кілька варіантів щодо покращення транспортного сполучення з Биковнею. Зокрема, у столиці планують продовжити "червону" лінію метро та запустити новий автобусний маршрут зі станції метро "Лісова".

Читайте також, що на військовому кладовищі у Києві побудують крематорій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися