Межі Києва можуть значно розширитись: що відомо

До столичної влади звернулись з петицією

У Київській області закликали столичну владу приєднати Софіївську Борщагівку до Києва. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №11921 Кирило Стромелюк закликав приєднати до Києва Софіївську Борщагівку. Звернення зібрало необхідну кількість голосів для розгляду в Київській міській раді.

"Софіївська Борщагівка фактично є Києвом, громадяни що там живуть сплачують податки до Київського бюджету, проте не можуть користуватись простими благами міста Києва - автобусний маршрут до метро, державна школа і т.д. Також, через те що село не включено до складу міста містобудівні плани, обмеження і перспектива розвитку не розповсюджуються на Софіївську Борщагівку", — йдеться в петиції.

За даними автора петиції, у Софіївській Борщагівці станом на 2001 рік у селі мешкало 6,6 тисяч мешканців, однак після цього на його колишніх сільгоспугіддях розгорнулося масштабне багатоповерхове будівництво, також значно ущільнилася і садибна забудова, у результаті чого постійне населення села становить декілька десятків тисяч мешканців.

Київський міський голова Віталій Кличко доручив заступниці голови КМДА Марині Хонді та постійній комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків розглянути петицію в установленому порядку. 

Нагадаємо, у Верховній Раді України ухвалили важливий законопроект щодо проїзду в метро, який підтримало комунальне підприємство "Київський метрополітен". Метою законопроекту є запобігання та припинення порушень правил проїзду в метро та гарантування пасажирам права на одержання безпечних та якісних транспортних послуг. Законопроектом передбачені штрафи за вчинення протиправних дій у метрополітені.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві нагадали владі про "забуте" будівництво станції метро Сирецько-Печерської лінії Київського метрополітену. Автор петиції вимагає розпочати будівництво станції метро "Герцена-Загорівська". За його словами, район Загорівщини зазнає активної забудови, мотоциклетний завод вже перетворено на найбільший IT-кластер України та активно забудовується житловою забудовою та комерційною інфраструктурою. Саме час почати будівництво та розробку проєктної документації відкладеної станції метро по вулиці Герцена, вважає автор петиції.

Окрім того, у Києві пропонують мотивувати киян та мешканців столиці у покращенні екології безкоштовним проїздом у метро. Столичній владі пропонують встановити на станціях Київського метрополітену автомати з прийому пластикової тари в обмін на придбання квитка на проїзд. 

Читайте також, що поблизу станцій метро у Києві знесли МАФи та облаштовують сквери.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися