У Фастові скандал з депутатами через розпорядження землею (ВІДЕО)

Що розповів про конфлікт у місцевій владі мер міста

У Фастові депутати блокують реалізацію важливих для міста проєктів через бажання безконтрольно розпоряджатися землею. Про це у своєму зверненні заявив Фастівський міський голова Михайло Нетяжук, передають "Коментарі".

За його словами, на засіданні Фастівської міської ради в черговий раз не було підтримано можливість реалізації двох проектів, які надзвичайно потрібні громаді. Мова йде про капітальний ремонт головного лікувального корпусу Фастівської лікарні та реконструкцію каналізаційно-очисних споруд.

"Я особисто роблю висновок, що основна причина не голосування за ці проекти – бажання безконтрольно та беззаконно розпоряджатися землею. Депутати фракцій "Європейська солідарність" та "Слуга народу", популістично декларуючи бажання вчиняти свої дії відповідно до Закону та бажання очищувати Фастівську міську раду, натомість самі не готові до реальних кроків у цьому напрямку", — заявив Нетяжук.

У Фастові перша заступниця міського голови Олена Зикова написала заяву про звільнення "за власним бажанням". Однак представники депутатського корпусу, а також інші суб’єкти політичного процесу, не готові до аналогічних дій.

"Депутат Оберемок, який славновідомий в Фастові як голова земкомісії при Партії Регіонів, а також зараз дискредитував себе співпрацю з командою Дубінського, не готовий складати власні повноваження. Натомість щоразу з’являються нові і нові вимоги, які свідчать про небажання  вирішувати питання по суті, а навпаки, затягують процес. Депутатським корпусом також не підтримана пропозиція, щоб я, Нетяжук Михайло Володимирович, склав повноваження Фастівського міського голови та щоб депутатський корпус взяв на себе відповідальність за майбутню долю Фастова", — наголосив Нетяжук.

Мер Фастова вважає, що в ситуації, яка складається, єдиний варіант виходу — початок процедури відкликання депутатів за народною ініціативою як таких, які не дбають про майбутнє громади.

Нагадаємо, Київський апеляційний суд ухвалив рішення повернути Міністерству оборони України земельну ділянку, на території якої розташована військова частина. Ринкова вартість цієї землі становить близько 100 мільйонів гривень. Земля була привласнена у 2016 році. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, де у Київській області збудують нову каналізаційну станцію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися