У Києві з’явиться алея дружби між Україною та Німеччиною (ФОТО)

Перші кроки для цього вже зробили

У Києві заклали алею дружби між Україною та Німеччиною, висадивши дуби та горобини. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Валентин Мондриївський, передають "Коментарі".

Алею дружби між Україною та Німеччиною започаткували у Подільському районі Києва. Тут у столичному парку Гірка Крістера висадили шість дубів та дві горобини. Ця зона відпочинку розташована поблизу кінотеатру імені Тараса Шевченка. Обрана територія алеї має символічне значення та пов’язана з родиною відомого садівника німецького походження Вільгельма Крістера.

За словами заступника голови КМДА Валентина Мондриївського, в київському парку ростуть найдавніші дуби та буки, які висадив Вільгельм Крістер. Саме завдяки йому Київ отримав статус міста-саду. Відомий садівник наприкінці XIX – на початку XX століть дуже вдало розводив рослини різних культур з пристосуванням до місцевого клімату. Завдяки цьому кияни могли купувати сажанці та насіння за доступними цінами. Це призвело до "садового буму", розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві вирішили демонтувати пам’ятник, встановлений на честь дружби столиці України та Москви. Відповідне рішення через численні звернення киян підтримали депутати Київської міської ради у липні. Пам’ятний знак на честь дружби міст Києва та Москви у сквері на вулиці Маршала Якубовського демонтували на початку вересня. Споруда перебуває на балансі комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Голосіївського району столиці.

Нагадаємо, у Києві у сквері Небесної сотні встановили екологічний модуль із моху, який очищає повітря в радіусі 50 метрів, фільтрує пил, зменшує шум, а ще — на ньому зручно сидіти. На екологічній конструкції розміщено кілька видів моху. Біля цієї локації знаходиться лава, де у прохолоді рослин можна відпочити у спеку. Подібні екостіни вперше з’явилися у Європі, зокрема — у Лондоні, Берліні та Осло. У Києві це вже друга екостіна. Перша з’явилася у столиці України торік на Поштовій площі. Одна така конструкція може очищати повітря протягом року, замінюючи 275 дерев.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Марія

27 жовтня 2021, 17:21

Киев и Тирана подписали Меморандум "о дружбе" Источник: https://kyiv.comments.ua/news/politics/foreign-policy/5041-kiev-i-tirana-podpisali-memorandum-o-druzhbe.html © Comments.ua Це тут такі "перли перекладу".

Марія

27 жовтня 2021, 17:16

Мова йде про висаджування дерев!!!!!

Марія

27 жовтня 2021, 17:15

Дуже хочеться прокоментувати матом переклад. "Висадивши" перекласти як "взорвав" - це треба було ду-у-у-у-же постаратися!!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися