У Києві цього тижня голосуватимуть за законопроєкт про столицю

Скандальний документ обмежує повноваження мера

Верховна Рада України цього тижня розгляне у другому читанні скандальний законопроєкт №2143-3 про столицю, який обмежує повноваження мера Києва. Про це повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко, передають "Коментарі".

Політик також оприлюднив інсайдерську інформацію з Офісу президента України Володимира Зеленського. Нібито після ухвали законопроєкту про столицю головою Київської міської державної адміністрації (КМДА) Зеленський планує призначити чинного міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

"У четвер, 2 грудня, планується розгляд законопроєкту про столицю. Згідно моїм інсайдам з ОП, головою КМДА після Нового року стане нинішній міністр розвитку громад та територій Чернишов", — написав Гончаренко.

Відомо, що міністр розвитку громад та територій Чернишов був присутній під час зустрічі мера Києва Віталія Кличка із президентом Володимиром Зеленським. Перемовини щодо проблемних питань столиці відбулися між політиками вперше за рік.

На минулому засіданні монобільшості не вдалося ухвалити за скороченою процедурою законопроєкт про столицю. Після перемовин з опозицією у Верховній Раді відклали розгляд документу на наступний пленарний тиждень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер Києва, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко буде оскаржувати закон про столицю, яким його партія президента України Володимира Зеленського хоче позбавити частини повноважень.

Нагадаємо, під Верховною Радою відбувся флешмоб "Руки геть від Києва та киян!" Мешканці Києва вимагали зняти з розгляду антиконституційний законопроєкт про столицю. Під час акції нардепам від партії "Слуга народу" роздавали конверти з "30 срібняками". Таким чином депутатам натякали на зраду інтересів киян.

Читайте також, про що спілкувались президент України Володимир Зеленський та мер Києва Віталій Кличко вперше за рік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися