"Голос" виступив проти закону про столицю від "слуг народу"

Позицію депутатів прокоментувала лідерка політичної партії Кіра Рудик

Партія "Голос" виступила проти закону про столицю, який хоче ухвалити партія "Слуга народу". Про це повідомила лідер "Голосу" Кіра Рудик на своїй сторінці у Facebook. Під час зустрічі з Віталієм Кличком вона заявила, що закон про столицю є інструментом політичного тиску.

"Партія "Голос" системно виступає проти цього законопроекту, ми вважаємо, що його прийняття не покращить життя киян, а заблокує роботу в столиці. Наразі цей законопроект є засобом політичного тиску, а не спробою вирішити нагальні питання децентралізації", — написала Рудик.

Під час зустрічі також обговорили створення фахової ТСК щодо справи "вагнерівців". Лідер "УДАРу" Віталій Кличко наголосив на тому, що українці мають дізнатися правду щодо "вагнерівців".

На минулому засіданні монобільшості не вдалося ухвалити за скороченою процедурою законопроєкт про столицю. Після перемовин з опозицією у Верховній Раді відклали розгляд документу. Голосувати за законопроєкт планують цього тижня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер Києва, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко буде оскаржувати закон про столицю, яким його партія президента України Володимира Зеленського хоче позбавити частини повноважень.

Нагадаємо, під Верховною Радою відбувся флешмоб "Руки геть від Києва та киян!" Мешканці Києва вимагали зняти з розгляду антиконституційний законопроєкт про столицю. Під час акції нардепам від партії "Слуга народу" роздавали конверти з "30 срібняками". Таким чином депутатам натякали на зраду інтересів киян.

Читайте також, про що спілкувались президент України Володимир Зеленський та мер Києва Віталій Кличко вперше за рік.

 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися