У Зеленського анонсували ухвалу скандального закону про столицю

Ініціативу у партії влади вважають одним з головних досягнень щодо Києва

Верховна Рада України планує розглянути у другому читанні законопроєкт про столицю вже цього місяця. Як передає кореспондент порталу "Коментарі", про це під час звіту партійного осередку у Києві розповіла очільниця Київської міської організації партії "Слуга народу" Леся Забуранна.

Законодавчу ініціативу, за якою мера столиці позбавлять частини повноважень, у партії влади вважають одним з головних досягнень щодо Києва. "Коли ми говоримо про закон про столицю, дуже багато ми говоримо про розподілення посад. Я б хотіла на інший вектор подивитися: на вектор підсилення громадянського суспільства. Оскільки даний законопроєкт передбачає створення районних рад", — зазначила очільниця Київської міської організації партії "Слуга народу".

За її словами, законопроєкт про столицю можуть розглянути у парламенті на наступному тижні. Зокрема, документом передбачено створення у столиці районних рад, які на думку "слуг народу" ефективно контролюватимуть розподіл бюджетних коштів у Києві.

"Однозначно ми налаштовані на ухвалі цього законопроєкту, і хочу відзвітувати, що він стояв на порядку денному. На жаль, політичні баталії точаться не лише на рівні Києва, а в тому числі і у Верховній Раді. Інколи популістські кроки з боку опозиції заважають динамічному і ефективному прийняттю законопроєктів й вирішенню питань", — прокоментувала Забуранна.

На наступному пленарному тижні у Верховній Раді внесуть законопроєкт про столицю у порядок денний для розгляду, переконана депутатка від партії "Слуга народу".

Нагадаємо, депутати від партії "Слуга народу" планують реалізувати три законодавчі ініціативи щодо Києва. Подробиці — в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що партія Зеленського намагаеться отримати владу у Києві через розділення повноважень мера столиці та голови КМДА, ухваливши відповідний законопроєкт. Документ не вдалося ухвалити торік. Скандальний проєкт закону про столицю мер Києва Віталій Кличко вважає незаконнимМіський голова Києва зазначив, що навіть президент США не має влади та контролю над мером Вашингтона. 

Читайте також, як Кличко порівняв Зеленського з Наполеоном, а Київ — із Парижем



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися