У Зеленського назвали головні плани та ініціативи по Києву

Що планують реалізувати "слуги народу" по столиці

Депутати від партії "Слуга народу" планують реалізувати три законодавчі ініціативи щодо Києва. Як передає кореспондент порталу "Коментарі", про це під час звіту партійного осередку у столиці розповіла очільниця Київської міської організації партії "Слуга народу" Леся Забуранна.

"Головну обіцянку, яку ми давали під час парламентської виборчої кампанії, ми здійснили. Ми зареєстрували законопроєкт, який збільшує частину податку на доходи фізичних осіб, яка залишатиметься у Києві. Власне, сьогодні згадувалося, що бюджет міста Києва становить близько 65 мільярдів, а це дозволить збільшити бюджет на сім мільярдів", — заявила Забуранна.

За її словами, у сім мільярдів оцінювали початкову вартість Подільсько-Воскресенського мосту, а також повноцінна можливість реконструкції мосту Патона. "Наразі цей законопроєкт знаходиться на розгляді у Верховній Раді", — додала депутатка.

Другою важливою ініціативою партії "Слуга народу" щодо Києва Забуранна назвала те, як вирішуватимуть проблеми, які найбільше турбують киян. Це жахливий стан житлово-комунального господарства у столиці та зростаючі комунальні тарифи.

"Застаріле ЖКГ не дозволяє абсолютно нормально коригувати, наприклад, температуру води. Ми працюємо над законопроєктом, який створить спеціальний фонд по розподілу й модернізації житлово-комунального господарства. Ми знаємо, що бюджет Києва й так є достатнім. Головне питання — це транспарентність його використання", — вважає депутатка.

У цьому контексті вона згадала скандальний законопроєкт про столицю, за яким партія влади планує розділити повноваження мера Києва та голови Київської міської державної адміністрації. У Зеленського вважають, що закон про столицю — це перший крок до того, щоб центральна влада змогла контролювати бюджетних коштів у столиці.

"Ухваливши ці три законодавчі ініціативи, ми вирішуємо доволі важливі, складні та такі довгоочікуванні питання для киян", — додала очільниця Київської міської організації партії "Слуга народу".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський та його партія "Слуга народу" намагаються отримати владу у Києві через розділення повноважень мера столиці та голови КМДА, ухваливши відповідний законопроєкт. Документ не вдалося ухвалити торік, його розгляд у Верховній Раді перенесли. Скандальний проєкт закону про столицю Кличко вважає незаконним.

Міський голова Києва зазначив, що навіть президент США не має влади та контролю над мером Вашингтона. Кличко вкотре порівняв Зеленського з Наполеоном, а Київ — із ПарижемКрім того, мер столиці розповів, чому минулий рік був для Києва непростим.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до Києва переїхали жити сотні тисяч людей, тому що у столиці найкращий рівень життя, немає безробіття, а навпаки — є потреба у робочій силі.

Читайте також, Кличко назвав умови, за яких піде у президенти України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Правдоруб

18 січня 2022, 16:04

Зеленский ты уничтожаешь Украину и Украинский народ. Ты зло вместе с Порошенко которое нужно уничтожить! Не трогай столицу своим тупым Тищенко, позорище. Ты над Ляшко смеялся но ты Зеленский вместе со своей зло командой опущенный ниже любого плинтуса в мире. Ты Зеленскй и твой род позор всей Украины.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися