З Києва до столиці Молдови планують запустити пасажирський потяг: подробиці

Україна відновить залізничне сполучення з Молдовою

Україна планує відновити залізничне сполучення з Молдовою. Зокрема підписали Меморандум про відновлення руху на дільниці Березине (Україна) – Басарабяска (Молдова), який було зупинено ще в 1999 році. Як повідомляють "Коментарі", про це написав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами міністра, завдяки цьому збільшиться експортно-імпортний потенціал України, зокрема й до портів Дунаю. 

Як повідомив Кубраков, із міністром інфраструктруи Молдови Андрієм Спину обговорили можливість запуску пасажирського потяга між Київом і Кишиневом.

"Вдячний молдавським та румунським колегам за паралельний розвиток інших логістичних проєктів, які сприятимуть експорту української продукції на зовнішні ринки. Зокрема, в найближчих планах – ремонт існуючої та будівництво нової колії між пунктом Джурджулешти на українсько-молдовському кордоні та румунським портом Галац", - зазначив Кубраков у своєму дописі.

Завдяки новій і відремонтованій колії буде створено додатковий логістичний маршрут для торгівлі України.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Зеленський призначив нових керівників двох РДА на Київщині. Згідно з документами, головою Вишгородської райдержадміністрації Київської області Зеленський призначив Олексія Данчина. Фастівську РДА очолив Юрій Волков.

Також "Коментарі" писали, що в київських садочках та школах облаштують укриття: Київрада ухвалила рішення. Київська міська рада ухвалила рішення, відповідно до якого в Києві починають процес облаштування найпростіших укриттів у тих закладах освіти, де їх досі немає. Кличко наголосив, що київська влада повинна зайнятися ремонтом і реконструкцією, а також вжити заходів із забезпечення укриттів у школах і садочках необхідними засобами, оскілька війна ще триває, а тому загроза ракетних обстрілів не зникла.

Читайте на порталі "Коментарі": у Києві вилучили музейні експонати на мільйони доларів. Унікальні експонати виявили під час обшуків в рамках розслідування діяльності, пов’язаної з фінансуванням "ДНР", виведення грошей з України до РФ, а також ведення бізнесу на території окупованого Криму. Правоохоронці встановили коло осіб, причетних до цих злочинів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися